pátek 3. července 2015

Proč? Jak? Do Kambodže?

Co blbneme? Proč jsme jeli do jedné z nejchudších zemí na světě? Cože… dělat tam online marketing?

Založil jsem tento blog proto, abych poslal do světa info o tomto bláznivém výjezdu do světa.Než zodpovím proč a jak, je spíše důležité si zodpovědět „Kdo“. Začnu neskromně od sebe. Jsem Tomáš a konzultuji sociální sítě a reklamy na nich v PROFICIU, supr trupr brněnské online marketingové agentuře, kde zvesela s kolegy děláme právě marketing pro „ty internety“. 

Kromě toho, že klientům pomáhám se sociálními sítěmi, jsem také milovník kávy, dobré gastronomie, focení, cestování a celkově jakéhokoli poznávání něčeho nového – proto mne na tuto cestu ani nebylo těžké přemluvit.

Já, Pavel a Ondra čekáme na Godota - pardon letadlo - ve Vídni na letišti
V agentuře jsme se dali dohromady s Martinem (toho času markeťákem z Videoflotu, našeho klienta). Martin mi při obědě vyprávěl, jak pomáhal na projektu v Indii a teď že se chystá do Kambodže pomoci známému s jeho firmou (CODINGATE). Slovo dalo slovo a domluva, že se k němu přidám, byla na světě. Martin chtěl sestavit tým 4 lidí, kteří by v Kambodži po dobu 3 týdnů na projektu pracovali. Naverboval jsem tedy Ondru, UX designera taktéž z PROFICIA, a Martin zase Pavla, programátora, kterého znal z předchozí spolupráce.

Už víte kdo, nevíte proč. 


Naším cíle je nastavit během tří týdnu marketingovou podporu softwaru A.R.I.S.E. Uf, bude to makačka. Navíc počítáme i s tím, že všichni dál makáme také domů – nejlépe, aby klienti nic nepoznali. 

Víme, že tady za tři týdny neuděláme zázraky, ale to také nechceme. Naopak chceme předat styl myšlení nad projekty a naše know how domácím. Proto bude každý z nás mít mimo jiné i dva workshopy, ve kterých představíme co a jak v té či oné konkrétní oblasti důležité pro správnou online marketing podporu jejich produktů.  

Za odměnu získáme super zkušenosti do další práce, ubytko zdarma přes pracovní týden v Phnom Penhu a místní průvodce po lokálních památkách, restauracích a i v jiných oblastech života v hlavním městě Kambodže. Navíc víkendy strávíme na cestách po okolí a poslední týden máme v plánu jet do Bangkoku a užívat si cestou další zážitky cestou naplno.

Super, projekt a tým už máme. 


Hurá akce – Kambodža, může začít. Jak jsme se sem nakonec dostali? (ano, už jsme ode dneška tady) Bylo to jednoduché. V ČR jsme zaplatili letenky, pojištění, očkování na žloutenku A, žloutenku B, tři různé meningokoky, vzteklinu, břišní tyfus, nakoupili jsme tunu léků a jiných ochranných prostředků (co kdyby), sedli v Brně do busu. Byli jsme nejen každý o cca 30 tisíc lehčí, ale také na cestě Vídně, Doha, Bangkok a následně do cílové destinace Phnom Penh.


O téhle cestě bude ale zase příští příspěvek. 

Žádné komentáře:

Okomentovat